Nieuws

Bron: Bram den Hertog - Verslaggever Dagblad van het Noorden - 0592-329515 - 06-10676325
>> Het complete artikel lezen...


BASKETBAL
- In Assen was vrijdag de aftrap van het project Jeugdbasketbal Drenthe. Het is de bedoeling om jongeren in de leeftijd van 10 tot 17 jaar, buiten de club om, extra trainingen aan te bieden. Ondanks dat ze al vanaf november in training zijn verzorgde wethouder Jaap Kuin van Assen vrijdag de officiele start.

Initiatiefnemer van het project is Anne van Dijk uit Assen. Hij was in het verleden ondermeer coach bij eredivisionist NUVA Drenthe uit Assen en Red Giants uit Meppel. Hij wordt geassisteerd door Evert Jan Siderius. Siderius speelde ondermeer in Meppel, Zwolle, Groningen en Leeuwarden in de eredivisie.

Inmiddels heeft Jeugdbasketbal Drenthe 23 leden. Terwijl de spelers bij hun club vooral leren in teamverband te spelen, is Jeugdbasketbal Drenthe vooral gericht op het aanleren van basisvaardigheden.

Persbericht:
Wethouder Jaap Kuin overhandigt eerste shirt van Jeugd Basketbal Drenthe


Fotografie: Melle Smid.

Wethouder Jaap Kuin heeft vrijdag het eerste exemplaar van het officiële shirt van Jeugd Basketbal Drenthe overhandigt aan de nieuwste deelnemer Rutger Brongers uit Rolde. Na lovende woorden van de wethouder over het breedtesport karakter van de nieuwe basketbalschool uit Assen, zorgde directeur van het Dr. Nassau College, Kees Vreugdenhil ervoor dat de site van Jeugd Basketbal Drenthe werd gelanceerd.

Dit was tevens het startsein voor eredivisiespeler Valentijn Lietmeijer en ex-Gasterra Flames speler Sander de Roos om de kinderen te inspireren met een flitsende clinic, waarbij ze de trucjes konden leren van echte professionele basketballers. Na een daverend applaus van het aanwezige publiek werd de middag afgesloten met een echte All-star wedstrijd. Door de aanpak, de onderscheidende visie en het enthousiasme van hoofdcoach Anne van Dijk weet Jeugd Basketbal Drenthe in toenemende mate interesse te wekken van nieuwe deelnemers, partners en officiële basketbalorganisaties.

We danken onze sponsoren:
Dr. Nassau College, Orange Gas, Blixxum Design, De Grijs Assurantiën, Heijkoop & Partners,
SAB Accountants, ATAR Geotechniek, Sligro Assen en Robin werkt Beter.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Evert Jan Siderius (Voorzitter) T. 06 - 51545802
Anne van Dijk (Hoofdcoach) T. 06 - 20775252